fredag, februar 01, 2008

Smil på en fredag 2

foto: Better homes and garden

Oj, det har vært dårlig med innlegg her nå! Tiden flyr, jeg rekker ikke halvparten av det jeg skal og mister rett og slett litt piffen i dette været da!!!!!
Skal prøve å bli flinkere framover nå. Holder jo på med endel ting så helt dødt er det ikke :-)
Jeg vil gjerne gi dere et smil på en fredag igjen jeg! Denne gangen er det en herlig stil om kua skrevet av en elev på barneskolen! Les den og bli i godt humør!!!!
Ønsker dere alle en herlig helg!!!!!!
Historien om Kua

Kua er et husdyr... Men den kommer også utenfor huset. Og den lever ofte på landet, men den kommer også inn til byen, men bare når den skal dø. Men det bestemmer den ikke selv.

Kua har syv sider... Den øverste siden - Den nederste siden - Den forreste siden - Den bakerste siden - Den ene siden - Den andre siden - Og den innvendige siden.

På den fremste siden sitter hodet... Og det er fordi hornene skal ha noe å sitte fast på. Hornene er av horn og de er bare til pynt. De kan ikke bevege seg, men det kan ørene. De sitter ved siden av hornene. Kua har to hull foran i hodet. De kalles ku-øyer. Kuas munn kalles mule. Det er nok fordi den sier muuhh.

På den bakerste siden sitter halen... Den bruker den til å jage vekk fluer med, så de ikke faller ned i melka og drukner. På den øverste siden - Og den ene siden - Og den andre siden, er det kun hår... Det heter ku-hår og har alltid samme farge som kua. Fargen til kua heter kulør.

Den nederste siden er den viktigste for der henger melka. Og når budeia åpner kranene så renner melka ut. Når det tordner så blir melka sur...
men hvordan den blir det har jeg ikke lært meg ennå.


Kua har fire ben...
De heter ku-ben. De kan også brukes til å trekke ut spiker med.


Kua spiser ikke så mye, men når den gjør det spiser den alltid to ganger. De fete kuene lager helmelk. Når kua har dårlig mage lager den ost.
I osten er det hull. Men hvordan den lager hullene har jeg heller ikke lært ennå.


Kua har god luktesans... Vi kan lukte den på lang avstand.
Kuas valper heter kalver. Kalvens far heter okse, og det gjør kuas mann også.
Oksen lager ikke melk og er derfor ikke et pattedyr.

Den som kommer og henter kua når den blir gammel heter ku-fanger. Den sitter ofte foran på biler. Så blir kua slaktet, man heller melka på pappkartonger som vi kan kjøpe på butikken.

Kuas fire ben blir sendt til snekkeren. Det kalles gjenbruk.

Som man kan se er kua et nyttig dyr. Og derfor liker jeg kua veldig godt.Lærerens kommentar: Jeg har aldri lest noe lignende!

19 kommentarer:

silje sa...

Kjempemorsomt! Det fikk frem smilet hos meg ihvertfall:) Barn er så skjønne og ukompliserte:) (selv om fortellingen jo egentlig var litt komplisert...For ikke å snakke om fantasifull!)Noen ganger savner jeg nesten det å være barn,da alt var enkelt og bekymringsfritt.. (selv om det dessverre ikke er sånn for alle barn..). Det er jo gjerne først når man blir voksen alt blir så komplisert.. Det var koselig å lese et innlegg fra deg igjen,Mette! Ha en riktig god helg! Her i huset skal vi ha barnedåp. Mange klemmer fra silje.

Ann-Catrin / finthemma sa...

underbart skrivet.. barn är så härliga i sitt tankesätt.
ha en fin helg nu.
kramar a-c

Annettenett sa...

Hahahahahahahahahaaaaah!
Så utrolig bra, flirer meg ihjel:)))
Ok, så ble det mere enn et smil..hihi!
Ønsker deg en superfin helg:)

borghild sa...

Kjempemorsom historie, og en god start på helgen:-)
Flott bukett med blomster, forresten, skulle gjerne hatt den her hjemme...
Klem B:-)

nabbmo sa...

OI oi oi! For en fantastisk historie! Skulle nesten ikke tro den var "ekte"!
Ler så tårene triller!

Tusen takk!

Klem, Hege

Koselig koselig sa...

Den kuhistorien er alldeles herlig!!!! jeg ler meg fillete av den! Det er så morsomt med sånne ting fra "barnemunn", man blir glad og lattermild uansett hvordan dagen/humøret er :)

Ha en fin lørdag :)

christinasinteriør sa...

Hei og koselig å se innlegg fra deg igjen!følger med hele tiden. Vært litt lite her også da jeg er gressenke med 3 barn og butikk.. Hihi.. fin fortelling! Du får ha ei fin helg Mette!:0)

Lisbeth sa...

Kuas fire bein til snekkeren, tror jeg ler meg i hjel, her er et bord med fire kubein, ha ha! Ha en skjønn helg!
Klem fra Lisbeth

Hulda sa...

Så utrolig flotte ting fra Anniche, nydelig innpakket og med et flott kort. Du var heldig. :) Artig fortelling også. ;)

M&Co sa...

Hi hi herlig!! Ha en fortsatt koselig helg, og det var sååå koselig med innlegg fra deg igjen! Klem Monica

elin1976 sa...

ha ha ha ha godt at vi har deg og iallefall med slike morsomheter:O)

Tone sa...

He,he,ja de barna kan få sagt det...håper du har hatt en fin helg og at du får en like fin uke, klem :-)

Anonym sa...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

Mia sa...

Herlig, herlig... dette var virkelig til å bli i godt humør av! Tusen takk for et slikt herlig innlegg, på en heller grå og trist februardag. Jeg lengter jo også etter bedre vær og bedre tider, men prøver samtidig å bruke disse vinterdagene til noe kreativt... med vekslende hell...?? Ønsker deg en kjempefin ny uke, mette!

My little footprints sa...

Hei!
Det ble ikke et smil på fredag, men et stort smil på en mandag ;)
Ønsker deg en alle tiders uke!
Klem fra Beth

Moderncountry sa...

Hihi, nei det har ikke jeg heller! Lest lignendes altså..haha..my cup of tea!

Håper du hadde en gøy helg Mette!Her var det full rulle. Nå sitter jeg her og er sååå trøtt, men jeg skal på død og liv blogge allikevel. Er jo veldig nysgjerrig på hva alle holder på med. Enn du da? Syr du litt om dagen, eller har du ikke tid? I dag har jeg fått ferdig veggene her og skapet er vasket og jeg har sortert alt som har hopet seg opp i hauger. Sånt tar tid!!! I morra blir det bare brodering, igjen..gjør jo ikke noe annet..men det er rene terapien altså, jeg vandrer jo langt inn i drømmeland og enser verken tid eller sted.

Nei, nå får jeg komme meg snart i seng. Ville bare stikke innom å hilse på deg :)
Ha en god natt!

Karna sa...

HA HA HA er det ikke utrolig!!!!

Ingen ting i veien med fantasien iallefall!

Lena sa...

Først må jeg takke for den veldig hyggelige kommentaren du la igjen i bloggen min!! *klem*
Og denne ku-historien var jo bare herlig da, er den virkelig skrevet av et barn?! Den fikk meg til å smile masse i alle fall:o) Ha en fin onsdag Mette!

Moderncountry sa...

Nei, nå lurer jeg på hvor du blir av. Nå har jeg lest om disse kuene lenge nok. Du kommer ikke på et aldri så lite besøk snart vel?? Savnet deg jeg :))

Stooor klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...