torsdag, januar 10, 2008

Hverdagssysler

Etter at julen endelig ble ryddet bort så ble det fryktelig tomt! Jeg hadde et desperat behov for noen grønne planter! Da passet det bra at det var 50% på planter flere steder :-)
Jeg blir aldri lei av eføy! Spesiellt de på bøyle i alle varianter. Håper denne varer lenger enn den forrige.....
Åh, det hjelper så på humøret å få litt vårlige tekstiler inn i heimen. Dette er dagens kjøp. Ikke det at håndklær er så spennende men det er litt deilig å bytte ut de utvaskede med nye bløte i herlige farger. Det ble et par løpere og noen kjøkkenhåndklær med blonde på også :-)

Etter å ha strikket på tynne pinner i lang tid fikk jeg et enormt behov for å finne noe som strikkes på tykke pinner :-) Det går som en lek og arbeidet vokser i rekordfart!!! Dette skal bli en kjempetøff vest til minstejenta. Dere skimter den såvidt på bildet. Heftet er fra Pt Design. Lua skal også strikkes.
Mønsteret er veldig enkelt med kun rette og vrange masker. Passer meg ypperlig akkurat nå!
Jeg må forte meg å bli ferdig for det er så mye jeg har lyst til å lage!!!!!
I needed som green plants in my home after christmas. It looked so empty!!! I also bought some towels , tablecloths and stuff in lovely spring colours that makes me happy!
The last two pictures is my latest knitting project. It's a vest for my youngest daughter. It wraps up so fast with large needles and chunky yarn :-)

16 kommentarer:

Ann-Catrin / finthemma sa...

Härligt att man kan göra spba fynd... växterna var så fina... och handdukarna underbara dörger...jag tänker på våren.
kram A-C

Ann-Catrin / finthemma sa...

Nej men snälla...datorn eller jag fick hicka.. vilken stavning.. spba.. ska vara fina..
dörger..ska vara färger.
herregud... hej svejs

Tone sa...

Fine vårlige farger, både på håndklærne og vesten! Gleder meg til å se den ferdig. Ha en fin torsdagskveld, klem :-)

Ellie sa...

Eføy er alltid fint! Mine stakkars, pleier å gå dukken ganske fort, siden jeg er veldig "flink" til å glemme vanning...Håndklær har jeg så lyst til å bytte ut nå, jeg også. Synes mine begynner å bli både skjeive, tynnslitte og harde. Nydelig farge på garnet du strikker av! Ser ut til å bli en kjempeflott vest!

Mia sa...

Heia Mette! Jeg er også svak for eføy, spesielt bøylevarianten! Noen varer kun en kort stund hos meg, mens andre har jeg i flere år (dessverre mest av den første sorten...)

Strikkeprosjektet ditt ser kjempefint ut. Deilig med tykt garn og tykke pinner, da vokser jo vesten fort også.

Ja, det er ninepatch mønster jeg bruker i det siste lappeteppet mitt (det er nok ikke det første teppet jeg har sydd med den teknikken, og sikkert ikke det siste...) Jeg glemte å nevne mønsteret i innlegget mitt...

Tonje sa...

Hei=)

Vi har også kastet ut julen nå,og det ble så ufattelig tomt...vi har ikke fått pakket ut noen av minelysestaker og andre pynteting så jammen er det tomt i stua nå....vet ikke om vi blir å pakke opp så mye heller,for vi kal jo pusse opp nesten alt i huset etter hvert.Bare jeg blir helt frisk skal vi starte...i mens koser jeg meg med inredningsbøker,blader og inspirasjon fra dere bloggere.

Jeg er også veldig glad i eføy...mine vekser seg så store at de må klippes ned og ned...nå ser jeg at det er på tide å klippe den på nytt=)

Kos deg med alle de flotte grønne plantene,myke håndklær og strikketøyet i helgen! Klem

Kreoline sa...

Nydelig med eføy, får de aldri til, når har jeg en som jeg rett og slett glemmer å vanne, og den stortrives, vokser og er blitt ganske stor. Ha en fin helg.

Lisbeth sa...

Så enig med deg i det, eføy på klatring i ulike stativer er lekre.Ser riktig så fint ut strikkeprosjektet ditt;o)))- holder på å hekle blonder jeg, til ulike formål, er litt lei hobbygreier som krever opprydding i etterkant og der er jo 1 heklepinne og 1 nøste midt i blinken!
klem fra Lisbeth

M&Co sa...

Nydelig, så flink du er til å strikke! Lekker farge! Elsker eføy jeg og, klarer ikke drepe mine...gir du den for mye vann kanskje?

Dans på roser sa...

Hei Mette. Sier meg enig med at det er lekre farger! Jeg har en tendens til å velge de støvete fargene, jeg og. Elsker at fargene er uklare, nesten støvete/skittne. Skulle bytta ut noen av våre flatbrød/knekkebrød håndduker også. =) Hi, hi... Jeg tror du gir eføyen for mye vann. Det er feilopplysning at de skal ha så mye vann, la de tørke lett ut mellom hver vanning, og pass på at ikke sola tar dem når den stikker fram utover. Eføy er en skyggeplante. Når den ikke står i direkte sollys eller over en ovn som lett tørker den ut, så trenger den heller ikke så mye vann. =) (Stalltips fra blomsterdekoratøren;0) God helg! Klem.

HannaH i Det stora grå huset sa...

Vilka fina växter du har. Behöver också en del nya så här efter jul. Allt känns så mycket roligare då!

Och handdukarna. Wow! Jättesnygga! Vill också ha lite sådana färger här hemma. Det är så vårigt och fint. Men Gubben är inte så pigg på det... Tyvärr.
Sköt om dig!
Kram Hanna

Karna sa...

Var og kjøpte flere bunter med tulipaner og nye grønne planter jeg også i går. Blir så tomt etter all julepynten blir borte, selv om det er likt som det var før...merkelig det der.

Kjempe fin vest, i en nydelig farge. Har så lyst til så mye, men er litt tom for nye ideer for tiden. Blir det samme hele tiden, puter, servietter osv.....må se om jeg kan finne på noe nytt snart.

Ha en kjempe fin helg Mette!

Hulda sa...

Heisann Mette!

Så fint det så ut med nye håndklær og duker, fargene var kjempefine og vårlige. Det er godt med noe nytt også på den fronten. :) Jeg er også glad i eføy, mine har faktisk stått lenge, nesten et år har jeg hatt den minste. :)

Grip dagen sa...

Hvis du sliter med å få til eføyer skulle du prøve gullranker neste gang!
Jeg kjøpte en for mange år siden. Den får vann når det passer MEG og tar til takke med det. Den vokser rekordfort, og jeg har allerede delt den opp i mange planter. Det er bare å knekke av ei grein og putte i jorda!
Disse kan enkelt forme med ståltråd!
Kjenner igjen det du skriver om å bli fort ferdig for å starte på noe nytt. Jeg har alltid mange prosjekt gående samtidig.
Avanserte mønster med mye telling passer om kvelden når jeg har ro, lette mønster når en er i forening, broderi når man må pakke lett, sying hjemme selvsagt, og et lite i veska hvis det blir venting og dautid et sted...
Jeg er nok litt hyper når det gjelder slikt. Liker ikke å sitte med hendene i fanget!
Ha ei strålende helg, og kos deg med strikketøy og deilige håndklær!
Marit

RedRobin sa...

Kjempefin farge på den vesten - og veldig greitt med sånt arbeid som vokser fort da! :o)

Ha en fortreffelig helg!!

life in yonder sa...

For en nydelig farge du har valgt til vesten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...